top of page

Om de door de Europese Unie (EU) gestelde klimaatdoelen te behalen is het noodzakelijk om naast de energietransitie ook vol in te zetten op de grondstoffentransitie. De EU heeft tot doel gesteld dat 55% van plastic verpakkingsmateriaal recyclebaar is in 2025, in 2030 moet dat 100% zijn. In 2032 moet daarnaast 50% van alle plastics gerecycled worden.

 

Van de producenten wordt verwacht meer en meer emmers van PCR materiaal (gerecycled plastic) te produceren, echter is het aanbod van PCR-grondstof niet voldoende om aan deze toekomstige verplichting te kunnen voldoen. Dit komt omdat de emmers na gebruik in de afvalstroom belanden die vervolgens in de verbrandingsovens van bijvoorbeeld de overheid terechtkomen. FIRE-OFF is uw partner in crime die u én uw emmers uit de brand helpt   door ze op te halen en te laten verwerken tot een nieuwe grondstof. 

WHY

AE0680F6-7F27-4344-AED7-C4DD90DC8B61_1_105_c.jpeg


 

Wij als FIRE-OFF gaan wekelijks de weg op langs onze duurzame partners die samen met ons ervoor zorgen dat de gebruikte emmers bakken en potten niet in de verbrandingsovens terecht komen en hierdoor een garantie krijgen op een tweede leven.

 

We doen dit met een jong team die samen met DIJKSTRA PLASTICS ervoor wil zorgen dat wij zowel als producent als consument meer bewust omgaan met de producten en de afvalstroom van deze producten.

 

Wij helpen ook graag u én uw emmers uit de brand, dus twijfel niet en schrijf u in voor onze bucketlist, dan krijgen ook uw emmers een 2e kans.

WHAT

Schermafbeelding 2022-05-20 om 13.02.42.png


 

FIRE-OFF is de ontbrekende schakel tussen de eindgebruikers van plastics emmers en de producent. DIJKSTRA PLASTICS is de eerste producent die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt door een startup te sponsoren die ten goede van de regio Twente (en verder) gebruikte maar kwalitatief goede producten inzamelt (B2B) en vervolgens milieu vriendelijk om te zet tot een PCR-product en daarmee een closed loop genereert rond plastic verpakkingen (emmers).

Kortom: Uw bedrijfsafval in de vorm van plastic emmers, bakken en potten wordt opgehaald en omgezet tot een nieuwe grondstof (recyclaat) als basis van een nieuw (PCR) eindproduct.

HOW

Schermafbeelding 2022-05-20 om 13.02.24.png
Achtergrond.jpg

LANG VERHAAL KORT:

bottom of page