top of page

 

 

Om de door de Europese Unie (EU) gestelde klimaatdoelen te behalen is het noodzakelijk om naast de energietransitie ook vol in te zetten op de grondstoffentransitie. De EU heeft tot doel gesteld dat 55% van plastic verpakkingsmateriaal recyclebaar is in 2025, in 2030 moet dat 100% zijn. In 2032 moet daarnaast 50% van alle plastics gerecycled worden.

 

Van de producenten wordt verwacht meer en meer emmers van PCR-materiaal (gerecycled plastic) te produceren, echter is het aanbod van PCR-grondstof niet voldoende om aan deze toekomstige verplichting te kunnen voldoen. Dit komt omdat de emmers na gebruik in de afvalstroom belanden die vervolgens in de verbrandingsovens van bijvoorbeeld de overheid terechtkomen. FIRE-OFF is de missing link die u én uw emmers uit de brand helpt door ze op te halen en te laten verwerken tot een nieuwe grondstof. 

WHY

AE0680F6-7F27-4344-AED7-C4DD90DC8B61_1_105_c.jpeg


 

Wij als FIRE-OFF gaan dagelijks de weg op langs onze duurzame partners die samen met ons ervoor zorgen dat de gebruikte emmers en bakken niet in de verbrandingsovens terechtkomen en hierdoor een 100% garantie krijgen op een tweede leven.

 

We doen dit met een jong team in samenwerking met Dijkstra Plastics. Hierdoor zorgen wij er samen voor dat zowel de producent als eindgebruiker meer bewust omgaat met de producten en de afvalstroom van deze producten.

 

Wij helpen ook graag u én uw emmers uit de brand, dus twijfel niet en schrijf u in voor onze bucketlist, dan krijgen ook uw emmers een 2e kans.

WHAT

Schermafbeelding 2022-05-20 om 13.02.42.png


 

FIRE-OFF is de ontbrekende schakel tussen de eindgebruikers van plastics emmers en de producent. Dijkstra Plastics is de eerste producent die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt door een startup te sponsoren die ten goede van alle eindgebruikers van emmers de verpakkingen inzamelt (B2B) en vervolgens milieu vriendelijk omzet tot een PCR-product en daarmee een closed loop genereert rond gebruikte plastics verpakkingsemmers.

Kortom: Wij beschouwen uw ‘afval’ als een grondstof, daarom verzamelen en recyclen we met 100% garantie uw gebruikte emmers tot een nieuwe grondstof (recyclaat) als basis voor nieuwe (PCR) verpakkingsemmers. 

HOW

Schermafbeelding 2022-05-20 om 13.02.24.png
Achtergrond.jpg

LANG VERHAAL KORT:

bottom of page